Klachten

(psychische klachten? U staat niet alleen!)

Stressklachten, slaapproblemen, angstgevoelens, somberheid, piekeren, prikkelbaarheid, onrust, verdriet, neerslachtigheid, stemmen horen, moeite met controle te houden: 4 op de 10 Nederlanders krijgt met deze klachten te maken. Als u last heeft van deze klachten, staat u absoluut niet alleen.                          

Onze behandelaren kunnen u ondersteunen om ervoor te zorgen dat u beter in uw vel zit, weerbaarder bent in het dagelijks leven en dat uw klachten verminderen.

Hoe komt u bij ons in zorg?

Uw huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist kan u doorverwijzen naar Saleem GGZ, zodra we de verwijsbrief binnen hebben nemen we contact met u op. Wij vinden het erg belangrijk dat u zo snel mogelijk geholpen wordt.

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandeling vindt in principe plaats op het hoofdkantoor van Saleem GGZ  in Utrecht. Als het echt niet mogelijk is om naar ons toe te komen, bijvoorbeeld door lichamelijke of andere problemen, zoeken we samen een oplossing.

Welke klachten behandelen we?

Stemmingsstoornis (depressie)

We spreken van een stemmingsstoornis als uw emoties zo verstoord zijn dat het uw dagelijks leven ontwricht of wanneer uw stemming totaal niet past bij de situatie waarin u verkeert.

Angststoornis

Wanneer u zeer angstig bent terwijl er geen gevaar dreigt en dit in te grote mate uw leven beheerst, heeft u te maken met een angststoornis. U kunt denken aan een extreme angst voor een bepaald dier, voor sociale situaties of openbare ruimtes. Maar ook als u enorm piekert over gangbare situaties beschouwen wij dat als een angststoornis en helpen wij u graag.

ADHD

ADHD kunnen we omschrijven als het heel veel moeite hebben met het vasthouden van aandacht, in combinatie met hyperactief gedrag. Mensen met ADHD zijn snel afgeleid, enorm onrustig, hebben geen remfunctie (erg impulsief zonder de consequenties te overzien) en hebben grote moeite met plannen en het in toom houden van hun emoties.

Persoonlijkheidsstoornis

Wanneer u bepaalde persoonlijkheidstrekken hebt die zo sterk zijn dat het niet meer lukt om u in het sociale leven aan te passen, kunnen we spreken van een persoonlijkheidsstoornis.
U kunt denken aan een extreme mate van jaloezie, gevoeligheid voor kritiek, verlegenheid, afhankelijkheid, perfectionisme, impulsiviteit, zelfverzekerdheid, bindingsangst, etc.